Over ons

Onze missie

De missie van 365 Exchange is om jou te helpen deze droom waar te maken! 

Wij helpen jonge studenten om minimaal een jaar op een high school in de Verenigde Staten te studeren. Het Amerikaanse schoolsysteem is heel anders dan in Europa. Studie en bijvoorbeeld sport worden gecombineerd en de competitie van je sport speelt zich af tussen scholen. 

Studie en sport zijn nauw met elkaar verbonden. Om te kunnen trainen en wedstrijden te mogen spelen met je schoolteam moet je voldoende inzet en prestaties op high school laten zien. 

 

0
Internationale studenten

$
0
Gemiddelde kosten per jaar

0
%
Gemiddelde besparing via 365 Exchange

0
%
Stroomt door naar college

Wat kan je van ons
verwachten?

Wij regelen je volledige avontuur en zullen jou en je ouders van alle informatie en praktische zaken voorzien. Er wordt goed voor je gezorgd, voor vertrek maar ook als je in Amerika bent, zowel door de school, je gastgezin en ook wij zullen regelmatig peilen hoe het met je gaat.

We onderscheiden de volgende stappen

01

Oriëntatie

Wij voeren een oriënterend gesprek met de student en ouders. Wij overhandigen een overzicht omtrent verblijf, verzekering en kosten.

02

School en verblijf

We gaan op zoek naar een geschikte school en gastgezin. Ook faciliteren we online contact met de school.

03

Vlak voor vertrek

Wij regelen de papieren; school, visum en vliegticket. Ook krijg je een contactpersoon in NL. Om er voor te zorgen dat jij zo fit mogelijk kan beginnen, krijg je als kers op de taart ook een personal trainer in Nederland.

04

Tijdens het verblijf

Wij zorgen voor een contactpersoon in Amerika en helpen jou verder met het eventuele vervolgtraject (college/university).

Meet the team

Tarek Jong

Mijn naam is Tarek Jong. Ik ben 25 jaar, opgegroeid in Lelystad en heb een opleiding account management afgerond. Al op tienjarige leeftijd kwam ik in aanraking met een van de kleinste sporten in Nederland: American Football. Na mijn middelbare school was ik klaar voor een nieuwe uitdaging om mij verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk gebied als in de sport die ik met zoveel passie beoefende. 

Ik besloot mijn pijlen te richten op Amerika. Het land waar American Football groot is en waar je op zowel het gebied van sport en school of opleiding enorm wordt gestimuleerd. Dit spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Ik heb een geweldig highschool jaar gehad en bij een leuk gastgezin gewoond met wie ik nog steeds regelmatig contact heb.  

Er was toen, 5 jaar geleden, geen organisatie die mij goed kon ondersteunen om mijn droom, de combinatie sport en highschool, te kunnen realiseren. Ik besloot om na terugkeer in Nederland zelf iets op te zetten om anderen te kunnen ondersteunen. Een platform dat het voor jongeren zoals ik een stuk makkelijker maakt om de stap naar Amerika te kunnen zetten. Veel jongeren en hun ouders beschikken, net als ik toen, niet over de juiste kennis, goede contacten en financiële middelen. 

Oseanu Doorn

Mijn naam is Oseanu Doorn. Ik ben 27 jaar oud, kom uit Almere en heb de opleiding International Business Management afgerond. Ik ben gek op voetbal en sinds mijn 9e jaar ben ik op en rond het veld te vinden. 

Tarek en ik hebben elkaar via ons werk leren kennen. Zijn verhaal over Amerika en zijn enthousiasme voor het Amerikaans schoolsysteem spraken mij erg aan. Hij stelde voor om samen een platform te starten voor jonge studenten die in Amerika aan de slag willen. Ik was meteen enthousiast omdat ik het belangrijk vind dat jongeren kansen krijgen in de sport, in Nederland en in het buitenland. Wij hebben dezelfde ideeën, passie voor sport en vormen samen een goed team. Zo is het idee ontstaan om 365 Exchange op te richten.

Ellery Batta

Mijn naam is Ellery Batta, ik ben 32 jaar oud en woon in Almere. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij defensie, hierdoor heb ik de wereld mogen zien. Ik ben een geboren sporter! Zo heb ik jaren gehonkbald, vind ik snowboarden leuk en heb ik vechtsporten beoefend zoals MMA. Tegenwoordig ben ik te vinden in de sportschool. Daarnaast hecht ik veel waarde aan familie en vrienden.Momenteel ben ik sportinstructeur binnen defensie en train ik dagelijks tientallen militairen om fit te blijven voor een mogelijke uitzending. Met mijn kennis en ervaring als trainer wil ik jongere studenten helpen om hun dromen waar te maken.Voor de studenten van 365 Exchange heb ik maar één doel, hen mentaal en fysiek goed voorbereiden voor de stap die zij gaan zetten richting Amerika. Ik wil graag aan hun succes bijdragen. Ik lever vervolgens maatwerk om hun talent om te zetten in prestaties. Ik ben enthousiast om met jou samen te werken.

Noach Blyden

Mijn naam is Noach Blyden. Ik woon in Amsterdam, ben 29 jaar oud en naast professioneel atleet gecertificeerd personal trainer. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met hardlopen, fitnessen, kickboxen, muziek maken en lezen. Sporten is een belangrijke uitlaatklep voor mij en in muziek en teksten kan ik mijn gevoel kwijt. Ik hou ervan om mezelf en anderen verder te ontwikkelen.

Als professioneel atleet ken ik alle ins en outs van topsport en de mindset die nodig is om een hoog niveau te bereiken. Niet alleen het fysieke is belangrijk. Veel atleten zitten met bepaalde mentale blokkades. Dankzij mijn eigen ervaringen denk ik dat ik jonge studenten die via 365 Exchange hun doelen willen bereiken goed kan begeleiden. Om zichzelf beter te leren kennen en vooral om doelen te stellen zodat zij zich daar volledig op kunnen richten en ervoor willen gaan.

Met behulp van mijn kennis en expertise wil ik jongeren helpen hun dromen waar te maken. Naast het internationaal gaan wil ik binnen 5 jaar minimaal 100 jongeren hebben geholpen met hun traject in het buitenland.

Ik wil graag bijdragen aan de doelstellingen van 365 Exchange en deze jonge studenten ondersteunen om professioneel met hun studie en sport bezig te zijn.

Edu Brooke

Mijn naam is Edu Brooke, ik ben 26 jaar en kom uit Amsterdam. Naast een achtergrond in media en communicatie, heb ik altijd al een grote voorliefde voor sport gehad. Na 12 jaar gevoetbald te hebben, kwam ik op mijn 15e via de Amsterdam Panthers in aanraking met American Football. Als kleine sport binnen Nederland, waren er nauwelijks kansen om je als speler verder te kunnen ontwikkelen, waardoor ik in mijn jaren in de sport veel talent verloren heb zien gaan.

Dit heeft mij gemotiveerd om mijn tijd te wijden om de aankomende generaties wel de kansen te geven die wij nooit gehad hebben. Op dit moment ben ik actief als coach en scout en probeer ik American Football talent te ontdekken en te ontwikkelen. Met 365 Exchange heb ik een partner gevonden met wie ik deze missie kan delen en jongens kansen kan geven waar wij vroeger alleen van konden dromen. Door kansen te bieden op het high school niveau, bieden we onze studenten niet alleen kansen om zich te ontwikkelen als mens maar wellicht ook als sporter.

Sidney Kunst

Mijn naam is Sidney Kunst, 32 jaar en opgegroeid in Amsterdam en Lelystad. Opgeleid als Gymdocent, maar een carriére gemaakt in het Web Design en digitale Automatiseringen.

Op mijn 10e een passie gevonden in American Football en Flagfootball. Hiermee ben ik de hele wereld over geweest met het Nationale Team van Nederland en zat ik in de voor-selectie van het proffessionele team, de Amsterdam Admirals voordat zij stopte.

Ondanks dit geen carriére kunnen maken in Amerika simpelweg, omdat hier geen goede methodiek en ondersteuning voor bestond. Voor 365 Exchange zorg ik voor een snelle en vooral goede ervaring op de website en dat alle systemen blijven werken.

Met dit platform wordt de brug geslagen om de sloot over te steken en daar door te gaan met de ontwikkeling van het talent. De ondersteuning en kansen bieden aan de talenten die er zijn!

Bart de Kleijn

Mijn naam is Bart de Kleijn, ik ben 27 jaar en woon in Amsterdam. Al vanaf ik mij kan herinneren ben ik bezig met film en fotografie, dat is waar mijn hart ligt. In 2013 heb ik besloten van mijn hobby mijn werk te maken, daarom heb ik ervoor gekozen om daar meerdere studies in te volgen. Ik kan nu met trots zeggen dat ik in 2020 als filmmaker ben afgestudeerd aan de Hoge School van de Kunsten Utrecht.

Mijn specialiteit ligt bij het portretteren van personen en het vastleggen van avontuurlijke reizen. Ik raak gefascineerd door landschappen en wat een plaats of persoon te vertellen heeft. Daarin breng ik graag de door mij geïntrigeerde verhalen aan het daglicht. 365 Exchange kwam daarom in 2019 met de vraag of ik mee wilde reizen naar Amerika om daar een promotie film op te nemen. Dit beviel zowel bij hen als bij mij erg goed en hebben daarom besloten een samenwerking aan te gaan.
Mijn droom is mijn werk te kunnen combineren met reizen en zo de wereld te kunnen ontdekken. 365 Exchange biedt mij daarin een mooie kans en doe dit dan ook met veel liefde.