Over ons

Onze missie

De missie van 365 Exchange is om jou te helpen deze droom waar te maken! 

Wij helpen jonge sporters om na de middelbare school een jaar op een high school in de Verenigde Staten te sporten en te studeren. Het Amerikaanse schoolsysteem is heel anders dan in Europa. Studie en sport worden gecombineerd en de competitie van je sport speelt zich af tussen scholen. 

Studie en sport zijn nauw met elkaar verbonden. Om te kunnen trainen en wedstrijden te mogen spelen met je schoolteam moet je voldoende inzet en prestaties op high school laten zien. Na een jaar high school kun je mogelijk voor een college of universiteit gaan spelen. 

 
0
Internationale studenten
$ 0
Gemiddelde kosten per jaar
0 %
Gemiddelde besparing via 365 Exchange
0 %
Stroomt door naar college

Wat kun je van ons
verwachten?

Wij regelen je volledige jaar en zullen jou en je ouders van alle informatie en praktische zaken voorzien. Er wordt goed voor je gezorgd, voor vertrek maar ook als je in Amerika bent, zowel door de school, je gastgezin en ook wij zullen regelmatig peilen hoe het met je gaat.


We onderscheiden de volgende stappen

01

Oriëntatie

Wij voeren een oriënterend gesprek met de student en ouders. Wij overhandigen een overzicht omtrent verblijf, verzekering en kosten.

02

School en verblijf

We gaan op zoek naar een geschikte school en gastgezin. Ook faciliteren we online contact met de school.

03

Vlak voor vertrek

Wij regelen de papieren; school, visum, verzekeringen en vliegticket. Ook krijg je een contactpersoon in NL. Om er voor te zorgen dat jij zo fit mogelijk kan beginnen, krijg je als kers op de taart ook een personal trainer in NL.

04

Tijdens het verblijf

Wij zorgen voor een contactpersoon in Amerika en helpen jou verder met het eventuele vervolgtraject (college/university).

Tarek Jong

Mijn naam is Tarek Jong. Ik ben 25 jaar, opgegroeid in Lelystad en heb een opleiding account management afgerond. Al op tienjarige leeftijd kwam ik in aanraking met een van de kleinste sporten in Nederland: American Football. Na mijn middelbare school was ik klaar voor een nieuwe uitdaging om mij verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk gebied als in de sport die ik met zoveel passie beoefende. 

Ik besloot mijn pijlen te richten op Amerika. Het land waar American Football groot is en waar je op zowel het gebied van sport en school of opleiding enorm wordt gestimuleerd. Dit spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Ik heb een geweldig highschool jaar gehad en bij een leuk gastgezin gewoond met wie ik nog steeds regelmatig contact heb.  

Er was toen, 5 jaar geleden, geen organisatie die mij goed kon ondersteunen om mijn droom, de combinatie sport en highschool, te kunnen realiseren. Ik besloot om na terugkeer in Nederland zelf iets op te zetten om anderen te kunnen ondersteunen. Een platform dat het voor jongeren zoals ik een stuk makkelijker maakt om de stap naar Amerika te kunnen zetten. Veel jongeren en hun ouders beschikken, net als ik toen, niet over de juiste kennis, goede contacten en financiële middelen. 

Oseanu Doorn

Mijn naam is Oseanu Doorn. Ik ben 27 jaar oud, kom uit Almere en heb de opleiding International Business Management afgerond. Ik ben gek op voetbal en sinds mijn 9e jaar ben ik op en rond het veld te vinden. 

Tarek en ik hebben elkaar via ons werk leren kennen. Zijn verhaal over Amerika en zijn enthousiasme voor het Amerikaans schoolsysteem spraken mij erg aan. Hij stelde voor om samen een platform te starten voor jonge, sportende studenten die in Amerika aan de slag willen. Ik was meteen enthousiast omdat ik het belangrijk vind dat jongeren kansen krijgen in de sport, in Nederland en in het buitenland. Wij hebben dezelfde ideeën, passie voor sport en vormen samen een goed team. Zo is het idee ontstaan om 365 Exchange op te richten.

Ellery Batta

Mijn naam is Ellery Batta, ik ben 32 jaar oud en woon in Almere. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij defensie, hierdoor heb ik de wereld mogen zien. Ik ben een geboren sporter! Zo heb ik jaren gehonkbald, vind ik snowboarden leuk en heb ik vechtsporten beoefend zoals MMA. Tegenwoordig ben ik te vinden in de sportschool. Daarnaast hecht ik veel waarde aan familie en vrienden.
Momenteel ben ik sportinstructeur binnen defensie en train ik dagelijks tientallen militairen om fit te blijven voor een mogelijke uitzending. Met mijn kennis en ervaring als trainer wil ik jongere sporters helpen om hun dromen waar te maken. Zij krijgen via 365 Exchange een unieke kans om op een hoger niveau hun sport te kunnen beoefenen.
Voor de sporters van 365 Exchange heb ik maar één doel, hen fysiek en mentaal goed voorbereiden voor de stap die zij gaan zetten richting topsport. Ik wil graag aan hun succes bijdragen. Heel belangrijk hierbij is het herkennen van talenten bij jonge sporters. Ik lever vervolgens maatwerk om hun talent om te zetten in sportieve prestaties. Ik ben enthousiast om met jou samen te werken.

Noach Blyden

Mijn naam is Noach Blyden. Ik woon in Amsterdam, ben 29 jaar oud en naast professioneel atleet gecertificeerd personal trainer. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met hardlopen, fitnessen, kickboxen, muziek maken en lezen. Sporten is een belangrijke uitlaatklep voor mij en in muziek en teksten kan ik mijn gevoel kwijt. Ik hou ervan om mezelf en anderen verder te ontwikkelen.

Als professioneel atleet ken ik alle ins en outs van topsport en de mindset die nodig is om een hoog niveau te bereiken. Niet alleen het fysieke is belangrijk. Veel atleten zitten met bepaalde mentale blokkades. Dankzij mijn eigen ervaringen denk ik dat ik jonge sporters die via 365 Exchange hun doelen willen bereiken goed kan begeleiden. Om zichzelf beter te leren kennen en vooral om doelen te stellen zodat zij zich daar volledig op kunnen richten en ervoor willen gaan.

Met behulp van mijn kennis en expertise wil ik jongeren helpen hun sportdromen waar te maken. Naast het internationaal gaan wil ik binnen 5 jaar minimaal 100 jongeren hebben geholpen met hun traject in het buitenland.

Ik wil graag bijdragen aan de doelstellingen van 365 Exchange en deze jonge sporters ondersteunen om professioneel met hun sport en studie bezig te zijn.